Activiteiten

Het laatste nieuws

Zoals ieder jaar zal hij terug zijn beste beentje voorzetten op Flanders Horse Expo.
Je kunt hem in levende lijve zien op zondag 1 maart om 15 uur.
En kom zeker ook eens een kijkje nemen op onze stand waar nog tal van foto's van hem en zijn nakomelingen zijn te zien.

Het laatste nieuws

Het dekseizoen is terug in aantocht. Vraag naar de vernieuwde dekvoorwaarden  : info@degentsetinkerhoeve.be of 0475/25.25.58.

Indien je hem zelf wilt zien springen, neem gerust contact op zodat we je kunnen doorgeven waar hij het komende weekend zal te zien zijn. Tel : 0032/475.25.25.58

Opgenomen in het Anglo European stamboek.

Zondag 30 maart was de grote dag voor Brown Sugar om te tonen dat hij daadwerkelijk echt springtalent in zich heeft en hij kan meedingen met de grote warmbloedpaarden. We zijn dan ook superblij dat de jury hem met éénstemmigheid in het AES stamboek heeft opgenomen.  


De eerste Irish Cob officieel een springpaard. Wie had dit ooit gedacht toen hij zijn eerste sprongetjes maakte !!!


                                       

Flanders Horse Expo 2013

Het ging weer zo goed dat ze graag het record hadden geevenaard maar dat lukte niet alhoewel het telkens maar een haar scheelde.  Het grote temperatuursverschil tussen buiten en binnen zal hier wel iets mee te maken hebben. Maar je gelooft het misschien niet dat neemt niet weg dat hij probleemloos over de 1m68 is gegaan. En daarna dan nog een stukje dressuur. En ook al is hij totaal bezweet en uitgeput toch blijft hij zijn oefeningen met een enorme enthusiasme doen. Getuige zijn groot uithoudingsvermogen.
Terug een grote proficiat aan paard en ruiter.

De ranch te Aalter 8 september 2012

De eerste keer een parcours van 1m25. Heel heel spannend maar Brown Sugar heeft ons terug verbaasd. Hij mocht meteen ook de barrage lopen. Hij rolde over de sprongen aldus de woorden van zijn fiere ruiter.

Jumping Basècles

Jumping Basècles op 29 juni sprong Brown Sugar op nationaal niveau een foutloos dubbelparcours van 1m20. Dik tevreden.

Ranch te Aalter

Een foutloos dubbelparcours van 1m20. Fantastisch.

Moorsele Kleine Cup 12-14 januari 2012.

Een driedaagse wedstrijd waarbij hij de eerste dag 19e werd op 123 deelnemers en foutloos op een parcours van 1m20.
De volgende dagen telkens één foutje.
Een prachtige start alvast voor 2012. We zijn apetrots op onze Irish Cob.
Na Hulsterlo zit hij nu trouwens al op Nationaal niveau.
Doe zo verder Ben en Brown.

Open huis Schone Schaapjes, vakantiehoeve te Staden op 12 juni 2011

De eerste maal springen op gras met hoefijzers. Geen jumpingparcours aangezien op privéterrein dan maar terug eens een hoogteparcours. En ja hoor hij overtrof terug zijn eigen grootte zoals te zien op deze mooie foto waar ieder zijn adem inhield.
Op jumping loopt hij ondertussen een 1m20 parcours.
We duimen want hij doet het toch maar, als kleinere hengst moet hij de afstanden aan van die grote kanjers van 1m70 en meer.

Nacht van de speciale rassen op zaterdag 16 april 2011.

Wie aanwezig was in Manège 't Groenhof, De Laks 11 te 2360 Oud-Turnhout werd beloond. Het optreden van Brown Sugar werd afgesloten met een knaller van 1m60 hoog. Hoger dan zijn eigen grootte, waw !
Ook andere Irish Cobs bleven niet onopgemerkt. Strawberry Boy, Novak en Wyatt, 3 jonge hengsten met een speciaal kleurtje mochten hun beste beentje voorzetten in vrijheid.

Flanders Horse Expo op 25-26-27 februari 2011.

Brown Sugar was terug aanwezig zijn in Flanders Horse Expo op 26 en 27 februari op de rasvoorstelling van de Irish Cobs.
Zaterdag om 17u20 en zondag om 15u30 in de demopiste.
Zoals ieder jaar was er heel veel bekijks en wist hij terug iedereen te bekoren met zijn charmes en voortreffelijke gangen.

6 november 2010 Zilveren Spoor Moorsele

Het winterseizoen is schitterend van start gegaan. Parcours 1m15 foutloos gevolgd door een prachtig applaus. Tof dat jullie allemaal met ons meeleven. En een welverdiende opkikker voor de ruiter Ben.

10 oktober Zilveren Spoor Moorsele

Door een ongelukkige val van de ruiter van een jong paardje is het een tijdje stil gebleven rond Brown Sugar. Hierdoor sprong hij alleen op thuisparcour. Alhoewel Ben het nog kalmpjes aan moet doen kan hij het niet laten. En hij heeft alvast terug een schitterende start genomen. Parcours van 1m10 was foutloos en mocht hierdoor ook de barage springen die nogmaals foutloos was.

22 mei Manège Jochri te Wemmel

Vandaag was enkel één springparcours voorzien. Vermits er geen 1m10 was dan maar een 1m15. Bang afwachten maar boven alle verwachtingen uit sprong hij deze foutloos. Een dikke proficiat aan onze Irish Cob hengst, Brown Sugar en uiteraard ook zijn trainer-ruiter.

15 mei Manège De Hoefslag te Zwijnaarde

Tweede maal op buitenwedstrijd.
Parcours 1 m foutloos, barage 1 m foutloos. Vermits hij ook ingeschreven was voor 1m10 moest hij ineens drie wedstrijden lopen en dat werd hem wel wat te veel. In de inrijpiste was hij al moe aan het worden. Hengst zijnde moest hij zich uiteraard wel nog eens laten opmerken en de wedstrijd zelf heeft hij wel braaf uitgelopen maar had drie balkjes mee. Maar het is hem vergeven, we hebben wel wat veel gevraagd met de barage erbij. Dat hadden we eigenlijk al niet verwacht.

Een terugblik op 17 april.

Daar hij de afgelopen week een aantal keren had moeten springen. En deze keer niet over de springbalken maar op de bok was hij wat heviger dan anders. Vandaar dat we in het proefje wat meer dressuur hebben verwerkt maar desondanks is de springruiter Ben toch tot 1m40 gegaan. En dit in alle rust toch weer een mooie prestatie voor Brown Sugar en Ben.

Zaterdag 17 april 2010

Hengstenshow Irish Cobs in de manège Breughelhoeve te Peer.
Ook Brown Sugar zal zijn beste beentje voorzetten en een niet te missen show geven in de latere namiddag.

Nieuwe reacties

23.03 | 12:46

Ik ben zeer geïntereseerd en ben van plan om hem misschien te kopen.

10.10 | 15:56

voor hoeveel wil je het paard hebben

17.12 | 15:05

Hallo ,

Vraagje in verband met de Hay Bar kan ik deze via deze site bestellen ? En wat is het verschil voor pony of paard want van prijs is het hetzelfde ?

09.04 | 18:40

deze merrie is van ons ze heet luka
en is gedekt door de hengst denzel de cob van schouwen en verwacht in juni
haar eerste veulen