Dekking

Brown Sugar werd inmiddels verkocht maar staat nog steeds beschikbaar voor de fokkerij via ons, alsook voor nakomelingen in de verkoop. Jaarlijks wordt er verder met hem gedekt.

Brown Sugar wordt door ons gebruikt als dekhengst voor zowel Irish Cob merries als voor warmbloedmerries en zelfs een Anglo-Arabier merrie met super papieren.

De rasechte Irish Cob veulens of tinkerveulens kunnen dan ingeschreven worden in het tinkerstamboek of het Irish Cob stamboek.
Brown Sugar heeft een paspoort van het NTS en is als dekhengst goedgekeurd  bij het ICS-België en Nederland en de Echa in Duitsland.
Daar hij ondertussen is opgenomen bij het Anglo European stamboek in England kunnen de kruisingen met warmbloeden of volbloeden nu ook daar worden ingeschreven. Ze zijn trouwens al heel benieuwd naar de eerste nakomelingen van Brown Sugar aldus hun eigen woorden.
 
Wil je zelf een veulentje fokken met Brown Sugar als vader dan kan dat via KI met gekoeld sperma.
Bij de Irish Cob merries zal hij een aanwinst betekenen door zijn enorme souplesse, zijn speelsheid en gouden karakter.
Ook bij de warmbloedrassen is hij te benijden, hij zal de sportprestaties van de veulens alleen maar verbeteren door zijn enorme souplesse, sterker beenwerk, enorme fysiek en zijn goudeerlijk karakter van een rasechte Irish Cob hengst.
Ook al is de moeder van een ander ras toch komt ze met haar volle afstamming in het paspoort van het veulentje vermeld te staan.
Bij interesse neem dan zo snel mogelijk contact op want hij loopt momenteel wedstrijd.
Telefoon fokkerij De Gentse Tinkerhoeve :  0032/475.25.25.58
Ons e-mail adres : info@degentsetinkerhoeve.be

Daar hij is opgenomen bij het AES heeft hij ook een volledig veterinair keuring ondergaan. Het radiografisch onderzoek is hierbij zelf strenger dan bij het BWP. Dit is gebeurd aan de faculteit diergeneeskunde te Merelbeke waar hij een 100 % gunstig advies kreeg als dekhengst dus ook OCD vrij. Dit laatste is bij de Irish Cobs hoogst uitzonderlijk en betekent een grote meerwaarde voor de fokkerij van sportpaarden.Chris 06.07.2014 16:06

wat is het adres van de tinkerhoeve aub ....ik vind dit nergens

Anoniem 27.04.2013 18:58

Coooooooool hij is zo mooi encoooool

Nieuwe reacties

23.03 | 12:46

Ik ben zeer geïntereseerd en ben van plan om hem misschien te kopen.

10.10 | 15:56

voor hoeveel wil je het paard hebben

17.12 | 15:05

Hallo ,

Vraagje in verband met de Hay Bar kan ik deze via deze site bestellen ? En wat is het verschil voor pony of paard want van prijs is het hetzelfde ?

09.04 | 18:40

deze merrie is van ons ze heet luka
en is gedekt door de hengst denzel de cob van schouwen en verwacht in juni
haar eerste veulen